Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Európa Filmdíjat nyert a magyar vonatkozású animációs film

Európa Filmdíjat nyert a magyar vonatkozású animációs film

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A december 15-én Sevillában megrendezett 31. Európai Filmdíjátadón a két magyar film, az Egy nap és az Egy nő fogságban díj nélkül maradt a kategóriáikban, de így is van minek örülnünk: egy magyar érdekeltségű alkotás megnyerte az Európai Filmdíjat. Az animációs film kategóriában a Még egy nap élet című lengyel-magyar-spanyol-német-belga koprodukció győzedelmeskedett.

A budapesti Puppetworks animációs filmstúdió közreműködésében készült animációs film világpremierje a cannes-i filmfesztivál hivatalos programjában volt, majd San Sebastianban közönségdíjat nyert, a budapesti Anilogue-on pedig fődíjat kapott. 

- hirdetés -

Varsó, 1975. Ryszard Kapuściński kiváló veterán újságíró, idealista, a vesztes ügyek és forradalmak barátja. Az újságíró meggyőzi főnökét, hogy küldje Angolába, ahol véres polgárháború tört ki a század függetlenségének előestéjén. Az újságíró életveszélyes utazás során jut el a polgárháború közepébe, ahol szemtanúja lesz a háború mocskos valóságának, és felismer egy számára addig ismeretlen érzést, a tehetetlenséget.

Még egy nap élet január 24-től látható országszerte a mozikban.

(Via film.hu)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X