Papageno Radio
Intermezzo Európa legjobb középületének díját nyerte el az új Néprajzi Múzeum

Európa legjobb középületének díját nyerte el az új Néprajzi Múzeum

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Európa legjobb középülete lett a Liget Budapest Projekt részeként megvalósuló új Néprajzi Múzeum. A beruházás ezzel a világ legjobbjainak járó díjesélyesei közé is bekerült, olvasható az index.hu oldalán.

A legjobbaknak járó ingatlanszakmai díjakat, az International Property Awards elismeréseket december 3-án Londonban adták át a különböző kategóriák győzteseinek. A rangos elismerést kategóriájának legjobbjaként nyerte el a magyar Napur Architect építésziroda által a Városliget szélére, az Ötvenhatosok terén hajdan volt parkoló helyére tervezett új épület.

Európa legkorszerűbb etnográfiai múzeumának kivitelezése a Városliget kapujában, a parkoló helyén 2017 decemberében kezdődött, az építkezés tervek szerint halad, a magasépítés fázisa most kezdődik.

Az új épület tervrajzán 250 mérnök dolgozott, Ferencz Marcel vezető tervező irányításával. Az épület kialakítása jelentősen segíti a múzeum nagyszabású, a kor igényeinek megfelelő, látogatóbarát működtetését, a tárgyi és szellemi örökség, a magyar és a nemzetközi gyűjteményi anyag látványos, sokrétű bemutatását.

Helyet kap benne gyerekmúzeum, könyvtár, archívum, konferenciaterem, valamint 2500 négyzetméternyi időszaki és 4500 négyzetméternyi állandó kiállítási tér is. Íves formája lehetővé teszi, hogy az épület a város és a park között mintegy kapuként és átjáróként is funkcionáljon. Az épület 60 százaléka a térszint alatt helyezkedik el, a tetejét borító zöldfelület pedig közösségi térként várja a Városliget látogatóit.

A 25 éves International Property Awards az ingatlanszakma egyik legnagyobb, legrangosabb, széles körben jegyzett elismerése; melyet nyolcvan nemzetközi szakemberből álló zsűri ítél oda tíz különböző kategóriában, lefedve Afrika, Ázsia és Óceánia, az arab országok, Kanada, a Karib-térség, Közép- és Dél-Amerika, az Egyesült Államok, Európa és az Egyesült Királyság területét. A testület minden esteben vizsgálja a projekttervezést, a minőséget, az innovációt, az egyediséget és a fenntarthatóság iránti elkötelezettséget.

A Liget Projekt keretében jelenleg a Magyar Zene Háza építése is folyamatban van, melyről korábbi cikkünkben olvashat:

Hamarosan megkezdődik a Magyar Zene Háza építése

(Via Index)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X