Papageno Radio
Intermezzo Három elismerést kapott Reisz Gábor új filmje Torinóban

Három elismerést kapott Reisz Gábor új filmje Torinóban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A 36. Torinói Filmfesztivál – amelyen mintegy kétszáz alkotást vonultattak fel – díjait december 1-jén este adták át. Reisz Gábor új filmje, a Rossz versek három elismerést is kapott.

A fesztivál nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűrije, amelynek elnöke Csia Csang-ko kínai sztárrendező volt, elismerő oklevéllel méltatta a Rossz verseket. Reisz Gábor nyerte el a Scuola Holden díjat, amellyel a legjobb forgatókönyvet díjazta a diákzsűri. Az AVANTI (Agenzia Valorizzazione Autori Nuovi Tutti Italiani) zsűrijének a fesztivál legjobb filmjét elismerő díját szintén a magyar alkotás kapta.

Az elismeréseket Reisz Gábor, aki egyben a film forgatókönyvírója és főszereplője is, személyesen vette át Torinóban.

Reisz Gábor önéletrajzi ihletésű filmjében a felnőtté válás legfontosabb kérdéseivel foglalkozik: megvalósíthatóak-e a vágyaink, és különböző gyerekkori énjeink elégedettek lennének-e azzal az emberrel, akivé váltunk. A rendező első filmje, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan több mint 65 ezer nézőt vonzott a magyar mozikba, és világszerte díjakkal jutalmazták a filmfesztiválokon.

A sikert követően Reisz Gábor részt vehetett a cannes-i filmfesztivál rezidensprogramjában, amelynek keretében több hónapon át dolgozott Párizsban az új forgatókönyvön.

A Rossz verseket 55 forgatási napon, 120 helyszínen forgatták. Az alkotás december 27-én kerül a magyar mozikba.

Promóció

X
X