Papageno Radio
Intermezzo Harry Potter, Winston Smith és Donald Trump is 2018 legnépszerűbb főhősei között

Harry Potter, Winston Smith és Donald Trump is 2018 legnépszerűbb főhősei között

Közel négymillióan csatlakoztak a goodreads.com portál kihívásához és nagyjából 50 millió kötetet regisztráltak idén elolvasottként. Vajon, mely könyveket forgatták idén legtöbbet?

Úgy fest, J. K. Rowling népszerűsége továbbra is töretlen, a legtöbben a Harry Potter és a bölcsek köve című kötetet olvasták, a friss megjelenések között pedig a Hitchcock-inspirálta, és A. J. Finn jegyezte A nő az ablakban (The Woman in the Window) című thriller vezeti. A dobogósok között szerepel Suzanne Collins Az éhezők viadala című trilógiájának első kötete, illetve Harper Lee Ne bántsátok a feketerigót című klasszikusa is.

Harper Lee regénye az amerikai olvasókat is újra lenyűgözte idén:

Kedvenc irodalmi alkotásaikról szavaztak az amerikaiak

Apropó, klasszikusok, hiszen a goodreads ezeket külön kategóriában is vizsgálta. Előkelő helyen végzett F. Scott Fitzgerald A nagy Gatsbyje, Orwell 1984-e és Állatfarmja. Paulo Coelhótól Az alkimista, Tolkien A hobbitja, valamint C. S. Lewistől a Narnia Krónikái.

A nemfikciós kategóriában pedig a Steve Jobs-könyvre, Yuval Noah Harari Sapiens című bestsellerére, illetve Michael Wolff Tűz és düh – Trump a Fehér Házban című monográfiájára voltak a legtöbben kíváncsiak.

(Via goodreads.com)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X