Papageno Radio
Intermezzo Harry Potter, Winston Smith és Donald Trump is 2018 legnépszerűbb főhősei között

Harry Potter, Winston Smith és Donald Trump is 2018 legnépszerűbb főhősei között

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Közel négymillióan csatlakoztak a goodreads.com portál kihívásához és nagyjából 50 millió kötetet regisztráltak idén elolvasottként. Vajon, mely könyveket forgatták idén legtöbbet?

Úgy fest, J. K. Rowling népszerűsége továbbra is töretlen, a legtöbben a Harry Potter és a bölcsek köve című kötetet olvasták, a friss megjelenések között pedig a Hitchcock-inspirálta, és A. J. Finn jegyezte A nő az ablakban (The Woman in the Window) című thriller vezeti. A dobogósok között szerepel Suzanne Collins Az éhezők viadala című trilógiájának első kötete, illetve Harper Lee Ne bántsátok a feketerigót című klasszikusa is.

Harper Lee regénye az amerikai olvasókat is újra lenyűgözte idén:

Kedvenc irodalmi alkotásaikról szavaztak az amerikaiak

Apropó, klasszikusok, hiszen a goodreads ezeket külön kategóriában is vizsgálta. Előkelő helyen végzett F. Scott Fitzgerald A nagy Gatsbyje, Orwell 1984-e és Állatfarmja. Paulo Coelhótól Az alkimista, Tolkien A hobbitja, valamint C. S. Lewistől a Narnia Krónikái.

A nemfikciós kategóriában pedig a Steve Jobs-könyvre, Yuval Noah Harari Sapiens című bestsellerére, illetve Michael Wolff Tűz és düh – Trump a Fehér Házban című monográfiájára voltak a legtöbben kíváncsiak.

(Via goodreads.com)

Promóció

X
X