Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Nézze meg a két ünnep között Oláh Vilmos hegedűművész Emmy-díjas filmjét

Nézze meg a két ünnep között Oláh Vilmos hegedűművész Emmy-díjas filmjét

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az Oláh Vilmos hegedűművész főszereplésével készült díjnyertes dokumentumfilmet az amerikai sikerek, valamint a szűkebb körű budapesti premier után most a nagyközönség is láthatja, méghozzá december 27-én 21 órától az M5 műsorán.

Oláh Vilmos hegedűművész, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertmestere még 2009-ben adott hangversenysorozatot az Egyesült Államokban. A turnét követően Eric Funk zeneszerző komponált számára szólóhegedűre készült versenyművet, aminek különlegessége, hogy a zenekari kíséretet is a művész szólaltatja meg hangszerén.

A művész a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertmestereként állandó közreműködője a budapesti Wagner-napoknak. 2018-ban Fischer Ádám a fesztivál művészeti vezetője vehette át a Prima Primissima díjat, a vele járó pénzjutalmat pedig személyesen Oláh Vilmosnak ajánlotta fel, hogy a 2019-es operaelőadásokon már egy Stradivari-hangszeren játszhasson.

A produkcióból készült The Violin Alone című filmalkotás elnyerte a Chicago Amarcord Arthouse Television Awards legjobb dokumentumfilm díját, hat regionális Emmy-díjat, valamint a washingtoni NETA Awards legjobb dokumentumfilmnek járó díját.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X