Papageno Radio
Intermezzo 33 pillanat Vajda Lajoshoz – HATLÉPÉS irodalmi szalon Szentendrén

33 pillanat Vajda Lajoshoz – HATLÉPÉS irodalmi szalon Szentendrén

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Karinthy Frigyes Láncszemek című novellájából tudjuk, hogy legfeljebb hat lépéssel bárki elérhető a Földön. A Ferenczy Múzeum legújabb programsorozata a szépirodalom barátainak szól, ám azzal a szándékkal, hogy a résztvevők – néhány lépés megtételével – a képzőművészethez is eljuthassanak. A HATLÉPÉS című irodalmi szalon házigazdája Juhász Anna.

A sorozat második estjének központi fogalma a pillanat. A Vajda Lajos életmű-tárlatához kapcsolódóan a 33 évet élt alkotó fontos pillanatai Trokán Nóra és Haumann Máté színművészek tolmácsolásában elevenednek meg, Szabó Noémi művészettörténész, kurátor közreműködésével a szentendrei Ferenczy Múzeum­ban, január 26-án.

„A kevesek, a Kiválasztottak közül való volt. Mert Ő volt az Elragadtatottság, a lét-értelmező borzongás és a törvényt-kereső töprengés. A legszebb teremtő akarat”

– mondta Vajda Lajosról Juhász Ferenc.

A hazai művészettörténészek többsége egyetért azzal, hogy Vajda Lajos (1908–1941) a modern magyar képzőművészet legfontosabb képviselője, nemzetközi szempontból is jelentős alkotó volt.

Ide kapcsolódik:
Minden idők legteljesebb Vajda-kiállítása nyílik Szentendrén

A Ferenczy Múzeumban az eddigi legteljesebb Vajda-kiállítás tekinthető meg, számos olyan képpel, amely korábban még nem szerepelt magyarországi tárlaton. A PILLANAT című Vajda Lajos-est a kiállítótérben, a képek között felolvasással és erre az alkalomra összeállított vetítéssel várja a közönséget.

Résztvevők:

Szabó Noémi művészettörténész, kurátor
Trokán Nóra színművész
Haumann Máté színművész
Juhász Anna irodalmár, az est szerkesztője

Belépőjegy: 1000 Ft

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amely itt tehető meg: regisztracio@muzeumicentrum.hu

Budapestről buszjárat indul oda-vissza a programra, amelyről az arra regisztráltak részletes tájékoztatást kapnak.

Promóció

Stream és színház

X
X