Papageno Radio
Intermezzo A képzőművész, aki leselejtezett könyvekből épít csodálatos tornyokat - Galéria

A képzőművész, aki leselejtezett könyvekből épít csodálatos tornyokat – Galéria

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Biztosan mindnyájunkkal előfordult már, hogy véletlenül éppen a kedvenc könyvünkre borítottuk a teánkat, vagy hogy csokoládés ujjakkal kutattunk a legkedvesebb idézetünk után. A könyvtári könyveknek olykor még mostohább a sorsuk, hiszen minél népszerűbbek, annál nagyobb esélyük van arra, hogy a borítójuk megsérül, vagy hogy elszakadnak a lapjaik. A Los Angeles-i Mike Stilkey-től ezek a kötetek új esélyt kapnak, hiszen ő leselejtezett könyvtári könyvekből készíti hatalmas és ötletes installációit.

A helyi könyvtárakkal együttműködő művész alkotásaiban újjászülethetnek a leselejtezett kötetek. Úgy méghozzá, hogy részeivé válnak egy kávézóba, egy bevásárlóközpontba vagy éppen egy metrómegállóba kerülő, hatalmas kompozíciónak.

Stilkey installációi akár több ezer kötet magasságba érnek. Nagy méretű figuráit ceruzával vagy színes tintával festi az előzőleg lelakkozott könyvgerincekre, amelyeket így tulajdonképpen vászonként használ.

Kompozícióiról kerékpározó medvék, jól öltözött madarak vagy táncoló párok néznek vissza ránk.

Mike Stilkey Térspecifikus installációi Dél-Koreától Svájcig, Kínától a Fülöp-szigetekig a világ számos pontján megtalálhatók.

(Via thisiscolossal.com)

Promóció

X
X