Papageno Radio
Intermezzo Adorján András a MÁV Szimfonikusoknál tartja mesterkurzusát

Adorján András a MÁV Szimfonikusoknál tartja mesterkurzusát

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A nemzetközi hírű fuvolaművész január 25-én a MÁV Szimfonikusokkal lép színpadra a Festetics-palota Tükörtermében, másnap pedig mesterkurzust tart a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói számára.

A közönség részére is nyilvános kurzuson nyolc jövendőbeli művész vesz részt, hogy tanácsokat kapjon és mesterfogásokat lessen el a világ egyik legjobb fuvolatanárától.

A pénteki koncerten Adorján András vezényelni is fog, a hangverseny másik szólistája pedig Oross Veronika, a MÁV zenekar szólamvezetője, a Zeneakadémia tanára lesz. Műsorukon Mozart, Dopler és Brahms műveit hallhatja a közönség.

Adorján András Budapesten született, Koppenhágában nőtt fel, 1974 óta pedig Münchenben él. Fogorvosi diplomáját Koppenhágában szerezte, majd 1968-ban zenei tanulmányokat kezdett Auréle Nicolet-nél és Jean-Pierre Rampalnál. Hamarosan nemzetközi versenyeken díjazták: 1968-ban Koppenhágában a Jacob Gade Díjat, 1968-ban a montreux-i Nemzetközi Fuvolaverseny első díját, 1971-ben a párizsi Nemzetközi Fuvolaverseny Premier Grand Prix díját nyerte el.

1987 óta a kölni Zeneművészeti Főiskola, 1996 óta a müncheni Zeneművészeti Főiskola tanára. Elsőként játszotta lemezre Francois Devienne mind a tizennégy fuvolaversenyét és Carl Philipp Emanuel Bach valamennyi fuvolaversenyét. Ezen kívül megjelent vele Carl Nielsen fuvolaversenyének újrafelvétele és egy tangóalbum argentin zenészekkel.

Szólistaként a világ legjobb kamara- és szimfonikus zenekaraival játszik Stockholmban, Kölnben, Baden-Badenben és Münchenben.

(Via MTI)

Promóció

Stream és színház

X
X