Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Amerikai zeneszerző nyerte a Pannónia Stúdió nemzetközi versenyét

Amerikai zeneszerző nyerte a Pannónia Stúdió nemzetközi versenyét

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Összesen 129 pályázat érkezett a Pannónia Stúdió által meghirdetett nemzetközi versenyre, amelyben a zeneszerzőknek Mundruczó Kornél Jupiter Holdja című filmjének részletére kellett filmzenét komponálniuk. Az első helyezett az amerikai Michael Simon lett, mögötte Kovács Levente és a brit Ed Beesley végeztek a második és harmadik helyen.

Portugáliától Argentínán át egészen Szíriáig több mint 80 külföldi komponista jelentkezett a Pannónia Stúdió zenei megmérettetésére. A zsűriben Del Spiva hollywoodi zenei szerkesztő; Balázs Ádám, az Oscar-díjas Mindenki és az Arany Medve-díjas Testről és Lélekről zeneszerzője; Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész; valamint Arturo Cardelús spanyol zeneszerző foglaltak helyet.

A versenyre olyan szimfonikus zenekari művekkel lehetett nevezni, amelyek egyedi megoldásokkal ötvözik a szimfonikus zenei megszólalást és a modern elektronikus hangzásokat.

- hirdetés -

A szakemberek a zenei koncepció, a kreativitás, az egyedi stílus, a modern és a klasszikus hangszerek kombinálása, valamint a megvalósítás minősége alapján értékelték a beérkezett műveket.

Ide kapcsolódik:
Hallotta már élőben a valaha írt legnépszerűbb filmzenét?

Ez alapján az amerikai Michael Simon érdemelte ki a győzelmet és a vele járó 6 ezer euró értékű hangfelvétel-lehetőséget, egy werkfilmet és a Pannonia Composer of 2018 címet. Emellett a nyertes, a második helyezett Kovács Levente és a harmadik Ed Beesley a Magyar Virtuózok felajánlásával részt vehet a 2019 tavaszán megrendezendő Filmzenei Gálaesten, ahol bemutathatják szerzeményeiket a szakmai közönségnek.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X