Papageno Radio
- hirdetés -
Tánc Anna Nyetrebko nyitja az idén 150 éves bécsi operaház hagyományos bálját

Anna Nyetrebko nyitja az idén 150 éves bécsi operaház hagyományos bálját

Az orosz szoprán, Anna Nyetrebko és férje, Yusif Eyvazov azeri tenor lesznek az idei Bécsi Operabál díszvendégei.

- hirdetés -

A február 28-i eseményen Anna Nyetrebko előbb elénekli Luigi Arditi olasz komponista Il bacio című dalát, majd Eyvazov adja elő a Nessun dorma kezdetű áriát a Turandotból, végül együtt éneklik az O soave fanciullát a Bohéméletből – közölte január 16-i sajtótájékoztatóján Dominique Meyer, a Bécsi Állami Opera igazgatója.

- hirdetés -

A direktor szerint egyáltalán nem volt nehéz megnyerni Nyetrebkót, aki „lelkesen és boldogan” fogadta el a meghívást. Az énekesnő már harmadszor szerepel a Bécsi Operabálon, legutóbb 2007-ben lépett fel a megnyitón Manon Lescaut szerepében. Eyvazov számára viszont premier lesz az idei a részvétel.

A 2019-es operabált a Staatsoper 150. évfordulója jegyében tartják, az operaház történetét egy, a homlokzatra vetített, újdonságnak számító fényjáték keretében idézik fel. Újdonság az is, hogy a bál előtt egy bécsi katonazenekar a Ringen menetelve ad elő 1869-es indulókat, majd ugyanezekkel fogadja a báli vendégeket az operaház előtt.

Ide kapcsolódik:
Így zajlott a Bécsi Operabál Jonas Kaufmannal

Az elsőbálozók tiaráját Donatella Versace tervezte, aki ehhez A Rajna kincse című Wagner-operából merített ihletet. A nyitótáncot ifj. Johann Strauss Kaiser Franz Josef I, Rettungs-Jubel Marsch című indulójára adja elő a 13 országból érkező 144 pár.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.