Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo David Lynch-kiállítás érkezik a Műcsarnokba

David Lynch-kiállítás érkezik a Műcsarnokba

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Február 28-án amerikai függetlenfilm élő legendájának, David Lynchnek a Small Stories / Kis történetek című tárlatával nyílik meg a 3. Budapest Fotófesztivál.

- hirdetés -

A rendező, forgatókönyvíró, festő és zenész egyedülálló tárlatának hangulatát a láthatatlan összefüggések izzása, a kimondhatatlan érzések felszínre hozása és a felszabadított fantázia kiteljesedése adja.

Lynch egész munkásságára, így erre a sorozatára is meghatározó módon volt hatással a szürrealizmus, az ezotéria,

a szorongás és az erőszak művészi és populáris megjelenítésének speciálisan amerikai tradíciója – a kultikus rajzoló Norman Rockwell-től a mai thriller filmekig.

Lynch szürreális képeinek alapja a fotómontázs, a portrék és a reprodukciók újraértelmezése. Ezekből olyan térbeli-időbeli dimenziók születnek, melyek egy olyan univerzummá állnak össze, amelyet a mester filmjeiből már jól ismerünk.

A Small Stories / Kis történetek egy valóságon túli pszichedelikus utazás az érzelem, a humor, a játékosság és a nyugtalanság világában, miközben egyaránt feltárja az emlékeket, és a sebeket. Filmes munkáihoz hasonlóan képein az álom dominál, poétikájának alapvető ereje a tudattalan és a valóság közötti összefonódás. A sorozat 2014-ben a párizsi fotóhónapra, a Maison Européenne de la Photographie-ra készült és eddig mindössze három alkalommal volt látható.

A kiállítás 2019. március 1-től június 2-ig látogatható. Ez idő alatt a tárlat exkluzivitásához kapcsolódóan számos sokszínű programmal és ismert tárlatvezetők meghívásával is készül a Műcsarnok.

(Via budapestphotofestival.hu)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X