Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Egy német múzeumban állítják ki Banksy félig ledarált képét

Egy német múzeumban állítják ki Banksy félig ledarált képét

A tavaly októberben, a Sotheby’s londoni aukcióján elkelt alkotást februártól a baden-badeni Frieder Burda Múzeumban lehet megnézni.

„Úgy tűnik, megbanksyztak minket” – kommentálta a tavalyi év egyik árverési szenzációját a Sotheby’s igazgatója, Alex Branczik. A New York-i aukciósház feje arra reagált így, hogy egy októberi, londoni licitjükön az 1 millió fontnál is drágábban elkelt lufis Banksy-kép félig ledarálta magát.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Ezrek zarándokolnak Walesbe Banksyt látni

Nyilván nem spontán indult el a megsemmisülés, hanem – bár a Sotheby’snél ezt tagadják – feltehetően alaposan kitervelt médiaheck történt, ami feltehetően a szóban forgó munka árának is jót tett.

Azóta nyilvánosan nem lehetett látni a képet, februártól azonban a Baden-Badenben található Frieder Burda Múzeumban lehet majd megtekinteni.

„A konceptuális művészet születése óta számos koncepció tört a műtárgy felszámolására, vagy akár a megsemmisítésére is. Ezek jelentős része pedig jót tett az adott műtárgy piaci árának” – olvashatjuk a múzeum oldalán.

Ide kapcsolódik:
Banksy tudta nélkül rendeztek kiállítást műveiből Moszkvában

Azt is megtudhatjuk, hogy a tárlat afféle új, globális ikonként reflektál a Banksy-műre. Megpróbálják a jelenség hátterében működő erőket és szándékokat is felvázolni, vagyis kibontani igyekeznek egy új sztárműtárgy születését, és ránagyítani a műtárgykereskedelem és az utcaművészet sajátos találkozására egy iratmegsemmisítőben.

Egyébként roppant divatos mostanában Banksy-kiállítást rendezni. Jelenleg épp Hollywoodban, Londonban és Miamiban is lehet találkozni a bristoli utcaművész munkáival.

(Via artdaily.com)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X