Papageno Radio
Intermezzo Film készül Fábián Juliról

Film készül Fábián Juliról

Portréfilm készül Fábián Juli jazzénekesnőről, aki 2017 decemberében hunyt el hosszú betegség után.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának döntése alapján tizennégy dokumentumfilm – köztük egy határon túli – készülhet el a Magyar Média Mecenatúra Programban.

Ide kapcsolódik:
Fábián Juli családja alapítványt hozott létre a beteg zenészek segítésére

A tragikusan fiatalon elhunyt énekesnő, Fábián Juli mellett Mészáros Márta rendezőről Lévai Balázs, valamint Ladányi Cleo és Jákob feldolgozásában készül film. Az egyetlen határon túli alkotásban a bácskossuthfalvi Kossuth-szobor kalandos történetét Mohácsi Huba viszi filmre.

Sajdik Ferenc karikaturista, rajzfilm- és gyerekkönyv-illusztrátor életét Kapronczai Erika dolgozza fel. Berta Enikő a második világháborúban és az azt követő időszakban a hazai gyógyszerellátásban nagy szerepet játszó Dvorszky Ferencről forgat, míg Kövessy Róbert a legendás Wichmann kocsmának állít emléket.

Oláh Katalin a digitális nomádokról készít filmet: azokról a fiatalokról, akik laptopról dolgoznak kötetlen helyen és időben a világot járva. A historizáló építészet budapesti emlékeiről Káel Csaba, a kárpátaljai szakrális faépítészetről Barlay Tamás forgat. A Kádár-korszak egy drámai történetét dolgozza majd fel Eckhardt Balázs, filmjének főszereplője Gulag-béli emlékei leírása miatt kerül az állambiztonság kereszttüzébe.

Sopsits Árpád készülő filmjében Lemberg és Pozsony összehasonlításával igyekszik Kelet- és Közép-Európa határait, abban is a magyarság helyét megtalálni. A Kolozsvári Unitárius Kollégiumról Orbán János Dénes forgat, míg M. Nagy Richárd a Golden Globe Race egyszemélyes Föld-kerülő vitorlásversenyről és annak magyar indulójáról. A cserkészet és a vele rokon keresztény ifjúsági mozgalmak ’45 utáni illegális létét Farkas Csaba mutatja majd be alkotásában.

(Via MTI)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!