Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Hallotta már 56 különböző kismadár előadásában Papageno és Papagena duettjét?

Hallotta már 56 különböző kismadár előadásában Papageno és Papagena duettjét?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Mozart, aki madárrajongó hírében állt, bizonyára rettentő boldog lenne, ha hallaná kedvenc állatai előadásában Papageno és Papagena duettjét. A szereposztás hangzás és látvány szempontjából is színes.

- hirdetés -

A ShakeUp music & sound design csapata valószínűleg nem csak Mozart, de sok madárbarát álmát valóra váltotta azzal, hogy elkészítette a Madárdal Operát, amelyben 56 fajta kismadrár hangját vágták össze úgy, hogy A Varázsfuvola híres duettje határozottan felismerhető maradt.

Bird Song Opera

Spring is in the air and the #BirdSongOpera sounds everywhere !

Közzétette: ShakeUp music & sound design – 2018. április 7., szombat

Kortársai és korai életrajzírói, Georg Nikolaus von Nissen és Franz Niemetschek feljegyezték, hogy Mozart szerette az állatokat, kiváltképp a madarakat. Egy seregély iránt különösen nagy gyengédség élt szívében. Amikor a madár három év után, 1787. június 4-én meghalt, Mozart eltemette bérelt kertjében, sírkövet állított neki, s arra felirat is került.

A hozzá közel állók közül mindenkinek, aki tudott énekelni, meg kellett jelennie a temetési ceremónián, mégpedig gyászban, a hölgyeknek lefátyolozva. Maga a zeneszerző pedig megemlékező beszédet mondott, melynek része volt egy saját költésű, megindítóan bájos, félig fájdalmas, félig humoros búcsúvers felolvasása.

Ide kapcsolódik:
10+1 érdekesség Mozartról

A seregély története nem az egyetlen dokumentum Mozart és az állatok kapcsolatáról: gyermekkori utazásairól az otthon maradottaknak írt leveleiben is érdeklődik kedves madarai hogyléte felől, kanárit, cinkét, vörösbegyet említve.

(Via ShakeUp music & sound design, Papageno)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X