Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Hallotta már 56 különböző kismadár előadásában Papageno és Papagena duettjét?

Hallotta már 56 különböző kismadár előadásában Papageno és Papagena duettjét?

Mozart, aki madárrajongó hírében állt, bizonyára rettentő boldog lenne, ha hallaná kedvenc állatai előadásában Papageno és Papagena duettjét. A szereposztás hangzás és látvány szempontjából is színes.

- hirdetés -

A ShakeUp music & sound design csapata valószínűleg nem csak Mozart, de sok madárbarát álmát valóra váltotta azzal, hogy elkészítette a Madárdal Operát, amelyben 56 fajta kismadrár hangját vágták össze úgy, hogy A Varázsfuvola híres duettje határozottan felismerhető maradt.

- hirdetés -

Bird Song Opera

Spring is in the air and the #BirdSongOpera sounds everywhere !

Közzétette: ShakeUp music & sound design – 2018. április 7., szombat

Kortársai és korai életrajzírói, Georg Nikolaus von Nissen és Franz Niemetschek feljegyezték, hogy Mozart szerette az állatokat, kiváltképp a madarakat. Egy seregély iránt különösen nagy gyengédség élt szívében. Amikor a madár három év után, 1787. június 4-én meghalt, Mozart eltemette bérelt kertjében, sírkövet állított neki, s arra felirat is került.

A hozzá közel állók közül mindenkinek, aki tudott énekelni, meg kellett jelennie a temetési ceremónián, mégpedig gyászban, a hölgyeknek lefátyolozva. Maga a zeneszerző pedig megemlékező beszédet mondott, melynek része volt egy saját költésű, megindítóan bájos, félig fájdalmas, félig humoros búcsúvers felolvasása.

Ide kapcsolódik:
10+1 érdekesség Mozartról

A seregély története nem az egyetlen dokumentum Mozart és az állatok kapcsolatáról: gyermekkori utazásairól az otthon maradottaknak írt leveleiben is érdeklődik kedves madarai hogyléte felől, kanárit, cinkét, vörösbegyet említve.

(Via ShakeUp music & sound design, Papageno)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.