Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Internetes szakfolyóiratként folytatja útját a 61 éves Muzsika

Internetes szakfolyóiratként folytatja útját a 61 éves Muzsika

A Muzsika folyóirat utolsó, nyomtatásban is megjelenő számát decemberben tarthattuk a kezünkben. Akár szimbolikusnak is tekinthető, hogy a lap Kodály Zoltán 75. születésnapjával kezdte működését, utolsó kinyomtatott száma pedig a 92 esztendős Kurtág György operájának bemutatójáról tudósít, amely a milánói Scalában zajlott le novemberben.

- hirdetés -

Januártól internetes szakfolyóiratként folytatja útját a Muzsika – közölte a lap szerkesztősége.

Nem jókedvünkből búcsúzunk el a nyomtatott formától, hanem a pénzügyi helyzet kényszerít rá. A folyóiratok támogatásának drasztikus csökkenése következtében jó néhány laptársunk már évekkel korábban megtette ezt a lépést, vagy egyenesen beszüntette működését.

- hirdetés -

A világhálóra költözéssel ‒ a költségek csökkenésén kívül ‒ fejlődést, előrelépést is remél a folyóirat és mindenekelőtt azt, hogy online formában több olvasóhoz juthatnak el, mint az alig ezer példányban kinyomtatott sajtótermékkel.

Az internetes felületen hozzáférhetővé válik a Muzsika összes eddig megjelent példánya az 1958 januári számtól kezdve. Az új felületen könnyebbé válik majd a keresés, és bizonyos indokolt esetekben létrejöhet a kommentelés lehetősége is.

Kattintson a képre!

A kritikák immár nem hónapos késéssel, hanem frissebben reagálhatnak az elhangzott előadásokra. Mivel számos fontos weboldal foglalkozik a magyar zenei élettel, létkérdés, hogy ebben a közegben az orgánum megtalálja az őt megillető helyet.

A Feuer Mária főszerkesztésével működő Muzsika így zárja közleményét:

A játszma tehát fordulópontjához érkezett. Nem vitás, a helyzet emlékeztet arra, amelyet úgy szoktak jellemezni: „tizenkilencre lapot húzni”, vagy ‒ a sakknál maradva ‒ a győzelemhez be kell áldozni a vezért és a bástyát is, de megpróbáljuk. Az ügy fontosabb annál, hogy a játszmát feladjuk.

(Via Muzsikalendarium.hu)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.