Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Kínában rajongnak a tévénézők az klasszikus énekesekkel indított tehetségkutató műsorért

Kínában rajongnak a tévénézők az klasszikus énekesekkel indított tehetségkutató műsorért

Kínában képzett fiatal klasszikus énekesek ragadták meg a lehetőséget, hogy a Super Vocal című televíziós tehetségkutató műsorban való részvételükkel széles körben népszerűsítsék az opera és a musical műfaját. Üres pop bálványok, végetek!

- hirdetés -

Kína új televíziós zenei versenye a klasszikus énekműfajok elsöprő erejét bizonyítja: egyrészt teljesen felrázta a televíziózó lakosságot, másrészt manapság nem tapasztalt  érdeklődést váltott ki mind a kínai, mind a nyugati operák és musicalek iránt. 2018 novemberében indult el a műsor, és nem sokkal később már az öt legnépszerűbb televíziós valóságshow között szerepelt a nézettségi listákon.

Kínában a televíziós műsor hatására egyre több a zenei szakkifejezésekre történő internetes keresések száma.

- hirdetés -

Harminchat 18 és 38 év közötti énekest választottak be a műsorba, akik közül hat nyertest fognak bejelenteni az utolsó epizódban, amelyet január közepére terveznek a műsor készítői.

Egy versenyző, Zheng Yunlong azt nyilatkozta, hogy kezdetben nem akart részt venni a programban, mert nem akarta felhívni a figyelmet a magánéletére. Ennek ellenére úgy gondolja, hogy ez az útja annak, hogy nagyobb közönséget meg tudjon megszólítani, valamint kínai zenészként így tud hozzájárulni a musicalek fejlődéséhez hazájában.

A nyugati zenés darabok nem számítanak újdonságnak Kínában, főleg a nagyvárosok közönsége látogatja nagy létszámban ezeket az előadásokat. 1952-ben Verdi Traviátája volt az első európai opera, amelyet bemutattak az országban.

„Az érett nyugati piaccal összehasonlítva a kínai musicalek még gyerekcipőben járnak. Az egyik legnagyobb probléma a marketing hiánya” – mondja az énekes, akinek a Super Vocal kezdete óta 3000-ről több, mint 300000-re ugrott a követőinek száma a Kínában népszerű Weibo nevű közösségi oldalon.

Csak azt akarom megmutatni az embereknek, milyen elragadó zenés színházunk van. Ha a közönség kedvel engem, akkor eljönnek a színházba is.

Többen azért aggódnak, hogy a műsorban részt vevő fiatal énekesek, akik még többen tanulják mesterségüket, nem tudnak elég magas szintet képviselni előadásaikban.

(Via South Chine Morning Post)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X