Papageno Radio
Intermezzo Lenyűgöző könyvesbolt a 100 éves színház díszletei között

Lenyűgöző könyvesbolt a 100 éves színház díszletei között

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Éppen száz éve nyitott meg Buenos Airesben a Grand Splendid Színház, amelynek épületében később filmvetítéseket is tartottak. Manapság viszont egy gyönyörű könyvesbolt működik az egykori nézőtéren és a karzatokon.

Az El Ateneo Grand Splendid könyvesboltot évente közel egymillióan keresik fel. Nem csoda, hiszen az argentin főváros Barrion Norte városrészében található épület enteriőrjétől az ide látogatók egy patinás színház pompáját is megkaphatják, az egykori nézőteret megtöltő polcrendszerek pedig a legmodernebb dizájn garantálják.

Ide kapcsolódik:
Százéves nyárfa törzsébe költözött a világ legkisebb könyvtára

A többezres kínálatból természetesen egy jól funkcionáló katalógus segítségével kereshetjük meg a kedvenc kiadványainkat.

Az El Ateneoban felolvasóesteket és különféle olvasás-népszerűsítő programokat is szerveznek időről időre. Igaz, ami igaz: szerintünk, ha a Buenos Aires-ihez hasonló szentélyekben lehet könyveket lapozgatni, az maga a nagybetűs olvasás-népszerűsítés. Nem meglepő, hogy a Guardian a világ második legszebb könyvesboltjának választotta az El Ateneo-t.

(Via boredpanda.com)

Promóció

Stream és színház

X
X