Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Liszt életét bemutató festményekből nyílt kiállítás a Zeneakadémián

Liszt életét bemutató festményekből nyílt kiállítás a Zeneakadémián

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A nemzetközi együttműködés keretében megvalósult, Liszt Ferenc életét bemutató tárlat február végéig látható a Zeneakadémia Átriumában.

„A Liszt Múzeumok együttműködésének célja, hogy a különböző helyszíneken rendezett, Liszt Ferenc munkásságához kötődő rendezvények nemzetközi rangra emelkedve hatékonyabban érjék el a nagyközönséget” – hangsúlyozta a kiállítás megnyitóján Domokos Zsuzsanna, a budapesti Liszt Múzeum igazgatója.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Kiállítás nyílik Liszt Ferenc kottagyűjteményéből

A vernisszázson részt vett Reiner Grunwald, a festmények alkotója is. A bajor származású festőművész már évek óta foglalkozik Liszt életének tanulmányozásával, illetve a zeneszerző számára fontos személyek és helyszínek megörökítésével. Képei többek között megtekinthetők a schillingsfürsti kastélyban is, amelynek jelenlegi tulajdonosa, Constatin Fürst zu Hohenlohe-Schillingsfürst is részt vett a Zeneakadémia Átriumában tartott megnyitón. A herceg folyamatosan ápolja Liszt örökségét, és 2010 óta rendszeresen szervez kastélyában Liszt-heteket – koncertekkel, mesterkurzusokkal és egyéb programokkal.

„A kiállítás a Liszt Múzeumok nemzetközi találkozójának programja részeként jött létre, egyben az európai Liszt-emlékhelyek első találkozója is” –

emelte ki Domokos Zsuzsanna. Az igazgató megköszönte a Zeneakadémia vezetőségének, Dr. Vigh Andrea rektornak, illetve Fekete Gyula tudományos és nemzetközi rektorhelyettesnek, hogy első pillanattól kezdve támogatták a Liszt Múzeumok nemzetközi együttműködését.

(Via zeneakademia.hu)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X