Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Magyar sikerek a prágai csellóversenyen

Magyar sikerek a prágai csellóversenyen

Korcsoportjában 1. díjat nyert Balog Nella Prágában, a Jan Vychytil Nemzetközi Csellóversenyen, emellett két további különdíjjal is jutalmazták teljesítményét. Kategóriájában első helyezett lett Balog Benedek is, Lakatos Beáta, Forgó Boglárka, Jász Ábel, Dávid-Kacsó Soma, Károly Barna Zsolt, Donáczy Cseperke a korcsoportjában második, Bognár Domonkos pedig a harmadik helyen végzett.

- hirdetés -

Korcsoportja legjobbjának találta a zsűri Balog Nellát a január 17. és 21. között megrendezett prágai, nemzetközi csellóversenyen. A Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium 11. osztályos tanulója a gálakoncerten mutatott teljesítményéért a verseny Martinů-díját is megkapta, amelyet a cseh zeneszerző darabjának legjobb előadásáért ítélt oda a zsűri.

Ezen felül egy másik különdíjjal is jutalmazták: egy Jan B. Špidlen által felajánlott Rostanvo húrkészlettel, amelyet a zsűri elnöke, Michal Kanka adott át.

- hirdetés -

A zsűri további tagjai: Tomáš Jamník, Petra Malíšková, Jiří Hanousek és Břetislav Vybíral voltak. Az egyfordulós versenyre szabadon választható műsort vihettek a versenyzők. Nella Martinů Variációk egy szlovák témára című művét, Sosztakovics: Esz-Dúr csellóversenyének 1. tételét és Rosztropovics Humoresque-jét játszotta, a gálaesten pedig a Martinů-darab hangzott el tőle a Liechtenstein-palota Martinů-termében.

Balog Nella több nemzetközi verseny díjazottja és győztese. Legutóbb a Talents for Europe 2018 1. helyezettje. Tanára Varga István, zongorán közreműködött Kovács Kálmán.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.