Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Megérkezett a magyar mozikba a Maria Callasról szóló portréfilm

Megérkezett a magyar mozikba a Maria Callasról szóló portréfilm

A 2017-es Maria Callas-sztori magyarországi premier előtti vetítésére az Uránia Filmszínházban kerül sor február 9-én.

- hirdetés -

Tom Wolf dokumentumfilmje feleleveníti Callas életét, s ehhez az operaénekes saját hangját és szavait hívja segítségül: archív felvételeken, interjúkon, leveleken és operarészleteken keresztül mutatja be a kivételes tehetségű művészt.

- hirdetés -

A Maria Callas-sztoriban olyan exkluzív filmrészletek, vallomások, családi fotók, magánlevelek láthatók, amelyek szinte kivétel nélkül most először kerülnek a nyilvánosság elé. Ezekből ismerheti meg a közönség a görög bevándorlók gyerekeként New Yorkban született Maria Callas pályafutását a kezdeti nehézségektől a szupersztárrá válásig.

Ide kapcsolódik:
Újabb értékes források állnak rendelkezésre Maria Callas életművének feldolgozásához

A filmben láthatók-hallhatók az operaénekes legismertebb előadásai és fellépései is. Callas leveleit és eddig nem publikált visszaemlékezéseit pedig a nemzetközi hírű, Grammy-díjas operaénekes Joyce DiDonato olvassa fel a portréfilmben.

Ide kapcsolódik:
Joyce DiDonato: „Szeretném, ha Händel operát írna nekem”

A dokumentumfilm világpremierje a rangos Római Nemzetközi Filmfesztiválon volt, majd számos további filmfesztiválon szerepelt, s többek között Torontóban, Chicagóban vetítették. A Maria Callas-sztoriban a kor rendezősztárjai, politikusok, közéleti személyiségek sora – többek között Omar Sharif, Brigitte Bardot, Luchino Visconti, Fanny Ardant, Jacqueline Kennedy, Jean Cocteau, Grace Kelly, II. Erzsébet királynő – is feltűnik és megszólal.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.