Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Nem állhatott színpadra, mert a főpróbán nem énekelt teljes hangerővel

Nem állhatott színpadra, mert a főpróbán nem énekelt teljes hangerővel

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Jessica Nuccio, a fiatal, nemzetközileg is feltörekvőben lévő olasz szoprán a múlt héten Rómában énekelte volna Violetta szerepét a La Traviatából, azonban a főpróba utáni, teljesen váratlan konfliktushelyzetben őt ért támadás miatt pánikrohama lett, és kórházba kellett szállítani. 

Itt is végződhetne a történet, hiszen ez már önmagában elég lenne ahhoz, hogy kérdőre vonjunk bármilyen vezetőt, milyen nyomós oka volt arra, hogy ilyen helyzetbe hozzon egy szólistát 36 órával a bemutató előtt, azonban még tetézi a helyzetet, hogy az énekesnőt ezután kirúgták a produkcióból.

- hirdetés -

Az egész úgy kezdődött, hogy a főpróbán Jessica Nuccio engedélyt kapott a karmesterétől, hogy ne teljes hangon énekelje a szerepét a bemutató közelsége miatt, ez viszont nem tetszett a produkció művészeti vezetőjének, aki súlyos szóbeli ostromot indított az énekesnő ellen az egész társulat előtt, mire ő pánikrohamban tört ki, így mentőt is kellett hívni hozzá. Másnap a színház egy orvosi szakvéleményt követelt az énekesnőtől, amelyben leírják, hogy szándékosan színlelte a rosszullétet, így tette magát alkalmatlanná a munkára, pedig egyébként tudott volna énekelni.

Olaszországban jelenleg nincs szakszervezi védelem az énekesek számára, és nem létezik olyan nyilvános fórum, ahol szót kapnának ilyen esetekben. A történetet Jessica Nuccio barátai osztották meg az énekesnő tudta nélkül.

A művészeti vezető – miután gyorsan híre ment az esetnek a különböző közösségi oldalakon és egyéb internetes felületeken – a Musica című lapnak felfedte durva viselkedésének okait, és megindokolta döntését az énekesnő elbocsátásáról. Elmondása szerint Jessica hisztérikusan viselkedett és dührohamot kapott, amikor a művészeti vezető udvariasan megkérte őt arra, hogy énekelje szerepét teljes funkcióban, hogy a főpróbára meghívott diákok úgy hallhassák a darabot, ahogy majd az előadáson elhangzik.

A részletekről ide kattintva olaszul olvashatnak tovább.

(Via Slipped Disc)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X