Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Rangos díjban részesült Varga Judit zeneszerző

Rangos díjban részesült Varga Judit zeneszerző

Varga Judit új, „Pendulum” című kompozíciója nyerte a német TONALi díjat. A mű a Sikorski Kiadó gondozásában jelenik meg.

- hirdetés -

Csak Hamburgban tizenkét előadás vár a nyertes kompozícióra, az ünnepélyes ősbemutatót pedig június 22-én tartják az Elbphilharmonie nagytermében.

- hirdetés -

A koncertet az NDR élőben közvetíti.

Varga Judit számos nemzetközi zongora- és zeneszerzésverseny első helyezettje. Szólózongoristaként és kamarazenészként is rendszeresen koncertezik világszerte, műveit világszerte olyan rangos fesztiválokon és koncerttermekben játsszák sikerrel, mint a Wien Modern, Magyar Állami Operaház, Cité de la musique Paris, Juilliard School New York, Budapesti Őszi Fesztivál, Mini Fesztivál, Konzerthaus és Musikverein Wien, Muffathalle München, Varsói Ősz.

Ide kapcsolódik:
Varga Judit kapta a Magyar Zeneszerzők Egyesületének Istvánffy Benedek-díját

A zeneszerző kiemelten érdeklődik a rövidfilmek és színházi előadások megzenésítése, valamint a multimédiás rendezvényekre írt kompozíciók iránt. Olyan munkákat jegyez, mint a Prima Primissima díj zenei arculatának megtervezése, illetve több mint 30 színházi előadás valamint film zeneszerzője. Az Osztrák Filmakadémia „Legjobb filmzene“ kategóriájában 2013-ban és 2014-ben is jelölést kapott, 2014-ben meg is nyerte a díjat a „Deine Schönheit ist nichts Wert“ címü film zenéjéért.

Varga Judit zongoristaként és zeneszerzőként Bécsben él és dolgozik. 2013 óta a bécsi Zeneművészeti Egyetem tanára, valamint szintén 2013 óta a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen is tanít zeneszerzést, film- és médiaművészetet. 2017-ben munkásságáért Bartók Béla–Pásztory Ditta díjat kapott. 2018-ban átvehette az Erkel Ferenc díjat.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.