Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Szólólemezt készít Molnár Levente Liszt-díjas operaénekes

Szólólemezt készít Molnár Levente Liszt-díjas operaénekes

Jelenleg is dolgozik első szólólemezén Molnár Levente Liszt-díjas operaénekes, amelyen zömében bariton áriákat hallhat majd a közönség. Az albumon az énekest a MÁV Szimfonikus Zenekar kíséri, amelyet egy olasz származású karmester, Claudio Morbo vezényel.

Molnár Levente szerint az album egy bemutatkozó portrélemez lesz, amelyre új repertoárjából válogatott. A Liszt-díjas művész úgy gondolja, hogy több operaénekesnek kellene lemezt kiadnia, mivel ez mostanában egyre ritkább alkalom.

A lemezfelvétel munkálataimár több mint a felénél tartanak. Az énekes elmondása szerint fantasztikus munkatársakkal dolgozik együtt, Claudio Morbo a világ minden neves operaházában dirigált már és jó az összhang a MÁV Zenekarral is. Emellett dicsérte a hangmérnökök, Buczkó Gábor és Bárány Gusztáv munkáját is.

- hirdetés -

A készülő hanganyagot azoknak is a figyelmébe ajánlotta, akik meg akarnak barátkozni az operával.

Azért érdemes ezzel a lemezzel kezdeni, mert a bariton emberi, meleg, természetes hangfaj. A lemez tele van érdekes karakterekkel, sok benne a lágyság, szeretet.

A Magyar Állami Operaház tavaly New Yorkban vendégeskedő Bánk bán előadása, amelynek főszerepét Molnár Levente játszotta, hatalmas sikert aratott a tengerentúli közönség előtt.

Az előadás a napokban külön dicséretet kapott az Egyesült Államok egyik legkiválóbb operaszakértőjétől, Fred Plotkintól, aki a 2018-as év egyik kiemelkedő alakításaként említette az operaénekes Bánk bánját a Lincoln Centerben.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X