Új színház és közösségi tér nyílik Ferencvárosban

Itt és Most Színház és Közösségi Tér - forrás: facebook.com/ittesmostszinhaz

Új színházat és közösségi teret nyit Ferencvárosban az Itt és Most Társulat. A Ráday utcai helyszínen elsősorban a színházi improvizáción lesz a hangsúly, de irodalmi programok, környezettudatossággal kapcsolatos workshopok, tréningek, társasjáték-estek, családi mesedélelőttök és filmvetítések is lesznek.

Az Itt és Most Színház és Közösségi Tér január 24-től január 27-ig ingyenes nyitófesztivált rendez,

amelynek programjában improvizációs kurzus, zenés népmese-játék, társasjáték-klub, színházi előadás és a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) estje is szerepel.

Itt és Most Színház – forrás: facebook.com/ittesmostszinhaz

Az új helyszín ad otthont a FISZ – Fiatal Írók Szövetsége líra műhelyének, amelynek tagjai közül Lukács Flóra, Makáry Sebestyén és Élő Csenge mutatkozik be a közönségnek január 26-án, de külön blokkot szentelnek Csepregi János, Neszlár Sándor és a Margó-díjas Mécs Anna tavaly megjelent köteteinek is. Január 27-én ugyanitt családoknak szóló improvizációs előadás is lesz.

A Startfeszt programjai között szerepel egy válogatás az elmúlt évek legsikeresebb erdélyi animációs és rövidfilmjeiből: levetítik Felméri Cecília Mátyás, Mátyás; Búzási Gyopár Babuka a fűben, Láng Orsolya Szezon után és Bertóti Attila Ariadné fonala című alkotását is.

Az eseményről további információkat a színház közösségi oldalán találhat.

(Via MTI)