Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Újabb értékes források állnak rendelkezésre Maria Callas életművének feldolgozásához

Újabb értékes források állnak rendelkezésre Maria Callas életművének feldolgozásához

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Stanford Egyetem Hangarchívuma bejelentette, hogy befejeződött Robert Baxter Maria Callasról szóló gyűjteményének feldolgozása. Az amerikai születésű görög szoprán élete során a bel canto stílus utánozhatatlan tolmácsolója volt, aki a milánói Scala és a Met mellett sok más, figyelemre méltó színpadon is bizonyította hangjának egyediségét.

- hirdetés -

A Verdi-, később pedig Puccini-művek egyik legavatottabb előadójának tartott Maria Callas habár a kritikusok körében nagy tiszteletnek örvendett, temperamentumos személyiségéből és Renata Tebaldival való feltételezett rivalizálásából adódóan magánélete gyakran vált a különböző sajtóorgánumok fő témájává.

Ide kapcsolódik:
Maria Callas életművéről nyílik kiállítás a milánói Scalaban

Minden magánéleti kihívás ellenére Maria Callas a 20. századi operajátszás történetének feledhetetlen és egyik legfontosabb alakja lett. A róla szóló anyagok – amelyek a Stanfordban diplomát szerzett művészkritikus, Robert Baxter tulajdonában álltak – átfogó forrásként szolgálnak az énekesnő kreatív művészi teljesítményének mélyreható tanulmányozásához. A gyűjteményben hang- és mozgóképfelvételek, könyvek, folyóiratok, újságcikk-kivágások, levelezések, aukciós és kiállítási katalógusok, fotók, jegyzetek és kutatási anyagok is szerepelnek.

(Via Stanford Libraries)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X