Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Világrekord: Chopin-koncert a Himalája tetején - Videó

Világrekord: Chopin-koncert a Himalája tetején – Videó

A zeneszerző biztosan maga sem gondolta volna, hogy valaha 5000 méteres magasságban, a Himaláján fognak felcsendülni a Noktürnjei. Ráadásul zenéjével hozzájárult egy új világrekord felállításához is.

- hirdetés -

A 41 éves londoni zongoraművész, Evelina De Lain vezette kalandorcsapat egy zongorával felszerelkezve érte el a tengerszint feletti 5000 méteres magasságot, ahol a zenész Chopin-műveket és egy saját szerzeményt adott elő.

- hirdetés -

„Hatalmas ajándék volt a felhők között játszani, de ezzel együtt ez volt az egyik legnehezebb dolog, amit valaha véghezvittem” – mondta Evelina az expedíciót követően.

14 évvel ezelőtt a zongorista egy ismétlődő törési sérülés miatt egyáltalán nem tudta mozgatni a kezeit, de végül egy intenzív fizikoterápiás kezelés után szinte teljesen meggyógyult. „Nem gondoltam volna, hogy valaha ismét zongorázni fogok, nem is beszélve erről a koncertről. Elképesztően hideg volt odafenn, de ennél sokkal nagyobb nehézséget okozott az erős szél. De én nem az az ember vagyok, aki megrémül a kihívásoktól” – mondta Evelina, aki a felhők közt tartott koncertjének támogatását jótékonysági célokra ajánlotta fel, a zongorát egy helyi iskolának adományozta, emellett különös vállalásával világrekordot is döntött: a valaha volt legmagasabb ponton tartott hangverseny után a világ csúcsteljesítményei közt jegyzik Evelina De Lain expedícióját.

(Via Classic FM)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X