Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A perui Aranymúzeum interaktív kiállítása érkezik Budapestre

A perui Aranymúzeum interaktív kiállítása érkezik Budapestre

Márciusban 13-án, a budapesti Komplexben nyílik Az inkák aranya című kiállítás, amely az Andok vidékét egykoron uraló népek különleges kincseit mutatja be interaktív formában a közönségnek.

- hirdetés -

A tárlat több mint 100 tárgyat, köztük ékszereket, maszkokat, vallási és kultikus tárgyakat, hatalmi jelképeket vonultat fel Peruból. Az egykor élt ötvösök alkotásainak értéke meghaladja a három milliárd forintot is.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Videómanipuláció kelti életre Salvador Dalí alakját egy floridai múzeumban

A Mujica Gallo alapítvány által működtetett perui Aranymúzeum páratlan arany és ezüst gyűjteménye a Magyarországon fellelhető különleges kerámia leletekkel gazdagítva ad betekintést azoknak a kultúráknak az életébe, amelyek a mai Peru területén és azon túl, Közép- és Dél-Amerikában virágoztak.

Ide kapcsolódik:
Múzeumok új szerepben – a Közös ügyeink projekt és kiállítás a Ludwig Múzeumban

Az Andok hegyvonulataitól az óceán partjáig évszázadokon keresztül egyedi civilizációt építő, hatalmukat több ezer kilométerre kiterjesztő inkák az aranyban a Napot és az isteneiket látták. Ez a nemesfém testesítette meg számukra a meleget, a fényt, az életet, uralkodóik a Nap leszármazottjaiként aranytárgyak tömegével vették körbe magukat. A különleges műalkotások megidézik az európaiak érkezése előtt virágzó kultúrákat, valamint bemutatják, hogyan borította vérbe a dél-amerikai kontinenst a nemesfém csillogása.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.