Papageno Radio
Intermezzo Állva ünnepelte a közönség A víg özvegyet Dubajban

Állva ünnepelte a közönség A víg özvegyet Dubajban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Budapesti Operettszínház nagy sikerrel mutatta be az Egyesült Arab Emírségek nagyvárosában Lehár Ferenc művét.

A Budapesti Operettszínház százharminc fős csapattal kezdte meg  az építészeti remekműnek számító Dubai Operában A víg özvegy próbáit a hét elején. Szabó Máté rendezése arab nyelvterületen még sosem szerepelt, nemcsak Lehár Ferenc darabjának helyi premierje ez, de először lépett fel magyar társulat a 2016-ban megnyitott Operában, amely az Egyesült Arab Emirátusok legnagyobb városának egyik fő nevezetessége. Az opera, a balett, a musical és a klasszikus zene nagyjainak helyet adó kulturális központban összesen három alkalommal lesz látható Lehár Ferenc nagyoperettje.

A vendégjáték különlegessége még, hogy az Operettszínház társulatát erősíti Ninh Đúc Hoáng Long operaénekes, akit a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutatóból ismert meg az ország, és aki a turné szervezőjétől, a Pentaton Koncert- és Művészügynökség felajánlásában, különdíjként nyerte el Rosillon szerepét a Lehár Ferenc-műben.

Ez azonban már a második alkalom, hogy a magyar operett az arab világba látogat. Az ománi fővárosban, Muscatban Kálmán Imre Csárdáskirálynőjét mutatták be. A Szabó Máté rendezésében, Lőcsei Jenő koreográfiájával, Makláry László vezénylésével színpadra kerülő A Víg özvegy, amely az elmúlt két évben Triesztben és Genfben is meghódította már a közönséget, ez alkalommal ismét német nyelven hallható.

Ide kapcsolódik:
Kiss B. Atilla megtartotta az első társulati ülést az Operettszínházban

A dubaji vendégjáték során Glavári Hanna szerepében Fischl Mónika és Bordás Barbara is látható, míg Danilóként Homonnay Zsolt lép színpadra mindhárom alkalommal. Zéta Mirkóként Bardóczi Attilát, Valencienne-ként Lukács Anitát, Rosillonként Ninh Long mellett Vadász Zsoltot, Nyegusként Laki Pétert láthatta a dubaji közönség. Cascade szerepében Langer Soma, Saint Briosche-ként Magócs Ottó, Kromovként Faragó András, Bogdanovicsként Dézsy Szabó Gábor, Sylvianeként Vásári Mónika mutatkozott be a Közel-Keleten, és Olga szerepében az operett nagyasszonyát, Oszvald Marikát is megismerte az arab közönség.

Az előadásokban természetesen a Budapesti Operettszínház Balett- és Énekkara is közreműködik, Lehár Ferenc legszebb dallamait pedig az Operettszínház zenekara hívja életre, Makláry László karmesterrel az élén.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X