Papageno Radio
Intermezzo Átfogó Warhol-tárlat érkezik hazánkba

Átfogó Warhol-tárlat érkezik hazánkba

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Andy Warhol műveiből nyílik kiállítás február 20-án Békéscsabán, a Munkácsy Mihály Múzeumban. A tárlat a szlovákiai Andy Warhol Modern Művészeti Múzeummal együttműködésben valósul meg.

Mezőlaborcon (Medzilaborce) 1991-ben alapították meg az Andy Warhol Modern Művészeti Múzeumot, a ruszin származású művész családja ugyanis még az Osztrák-Magyar Monarchia idején erről a településről vándorolt ki az Egyesült Államokba. Az intézmény az elmúlt években a világ 44 országában mutatta be gyűjteményét.

A békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum kiállításán a világviszonylatban is jelentős gyűjteménnyel rendelkező szlovákiai gyűjteményből származó nyolcvan műtárgyat mutatnak be.

A művész személyes tárgyai, öltözékei közül is szerepel majd néhány a február 20-ától május 26-ig megtekinthető tárlaton. A gazdag képzőművészeti anyag jó néhány olyan műtárgyat tartalmaz, amely a korszak szimbólumává vált.

Ide kapcsolódik:
A magyar festő, akit Andy Warhol beszélt rá a szitázásra

Ezek közé tartozik a Marilyn Monroe-t ábrázoló sorozat tíz színvariációban és egy nagyobb önarckép-válogatás is. A tárlat kuriózuma Andy Warhol keresztelőruhája, amely sok alkotás mellett most először látható Magyarországon.

(Via MTI)

Promóció

X
X