Papageno Radio
Intermezzo Elhunyt Fésűs Éva

Elhunyt Fésűs Éva

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Kossuth-díjas írónőt életének 93. évében, Kaposváron érte a halál.

Fésűs Évát már kisgyermekként elbűvölte a mesék és az irodalom világa, tízéves korától írt kezdve írt verseket. Kereskedelmi középiskolában érettségizett, 1950-ben férjhez ment és Kaposváron telepedett le, nyugdíjba vonulásáig gyors- és gépírónőként dolgozott.

Az 1950-es évektől rádiójátékok, 1969-től mesefilm-forgatókönyvek szerzője. Pályafutása során húsznál is több mesekönyve, három évvel ezelőtt pedig egy felnőtteknek szóló verseskötete jelent meg.

1959-től a Dörmögő Dömötörben versei, meséi, 1966-ban az RTV évkönyvében A csodálatos nyúlcipő címen öt költeménye jelent meg. Endrényi Magdával közös munkáját, a Róka Móka bábszínházát, 1972-ben adta ki az RTV-Minerva. A Gyermekrádió Mi van a varázsdobozban? című műsorában A kíváncsi királykisasszony, Az üveghegyen innen és túl című műsorban pedig a Csaló az üveghegyen című munkái hangzottak el. Meséi olvashatók a Móra kiadó által kiadott 1974-es Csupa új mese, az 1976-os Csupa mese, valamint az 1978-as Csupa újdonatúj mese című antológiákban.

(Via MTI, Wikipedia)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X