Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Fischer Iván is esélyes a Concertgebouw együttesének zenei igazgatói posztjára

Fischer Iván is esélyes a Concertgebouw együttesének zenei igazgatói posztjára

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az amszterdami Concertgebouw Zenekara a napokban jelentette be a 2019-2020-as évad programját, és azokat a meghívott karmestereket, akik egyben esélyesek az együttes zeneigazgatói posztjának betöltésére.

A Concertgebouw Zenekara több nagynevű karmestert lát vendégül a 2019-2020-as évadban. Daniel Harding Wagner Trisztán és Izoldájából vezényel, Franz Welser-Möst pedig az évad nyitóestjén Csajkovszkij Hegedűversenyét dirigálja, ahol Janine Jansen fog szólistaként fellépni.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Liszt és Bartók neve is kötődik a hangversenytermek holland királyához

2002-óta Amszterdamban fog először színpadra állni Christian Thielemann Bruckner V. szimfóniájával. A meghívottak közt szerepel továbbá Herbert Blomstedt, Mariss Jansons, Sir John Eliot Gardiner, Elim Chan, Jaap van Zweden és Myung-whun Chung is. Utóbbi a 2020-as Mahler Fesztiválon vezényli majd az együttest. Emmanuelle Haïm egy elragadó barokk programot hoz, míg Thomas Hengelbrock Händel-, Rameau- és Beethoven-műveket.

A következő szezon karmester mesterkurzusát nem más, mint Fischer Iván tarja majd.

Fischer Iván már korábban is együttműködött az amszterdami együttessel. A Bach Bridges program keretében 2017-ben, a Budapest Music Centerben valósult meg az a 3 koncertből álló sorozat, amelyen a Budapesti Fesztiválzenekar és az Amszterdami Concertgebouw Zenekar szólistái muzsikáltak együtt.

(Via Slipped Disc)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X