Papageno Radio
- hirdetés -
Folk Grammy-díjat kapott Andris Nelsons Sosztakovics-felvétele

Grammy-díjat kapott Andris Nelsons Sosztakovics-felvétele

Február 10-én 61. alkalommal adták át a Grammy-díjakat az Egyesült Államokban. A zeneipar legrangosabb kitüntetését számos kategóriában ítélik oda, így a könnyűzene mellett a jazz és a klasszikus zene képviselői sem maradnak elismerés nélkül.

- hirdetés -

Jazz kategóriában olyan felvételeket ismertek el mint a Wayne Shorter Quartet Emanon című albuma, a Don’t Fence Me In John Daversa előadásában, Cécile Mclorin Salvant The Window című vokális lemeze, de díjat kapott a John Daversa Big Band featuring DACA Artists American Dreamers: Voices of Hope, Music of Freedom albuma is. A latin jazz-lemezek között a Dafnis Prieto Big Band diadalmaskodott a Back to the Sunset albummal.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Andris Nelsons vezényli a 2020-as bécsi újévi koncertet

A klasszikus zene elismerései között a legjobb zenekari előadás kategóriájában Sosztakovics 4. és 11. szimfóniájának felvétele bizonyult a legjobbnak Andris Nelsons vezetésével. A legjobb opera pedig a Steve Jobs életéről készült zenés színpadi mű lett Michael Christie karmester felvételén. Dmitrij Hvorosztovszkij utolsó operafelvétele ezúttal nem kapott díjat.

Ide kapcsolódik:
Opera készült az Apple alapítójáról

A kórusművek között Donald Nally lemeze kapott díjat Mcloskey Zealot Canticles művének felvételéért. Kamara kategóriában Laurie Anderson és a Kronos Quartet kapta a díjat, míg a hangszeres szóló kategóriában Jame Ehnes vehetett át elismerést Kernis Hegedűversenyének előadásáért.

Karim Sulaymant és Jeannette Sorrellt vokális albumért díjazták, amin Monteverdi és Caccini műveit éneklik. A legjobb kortárs darab Aaron Jay Kernis Hegedűversenye lett.

(Via NYTimes)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.