Papageno Radio
Intermezzo Kiss B. Atilla megtartotta az első társulati ülést az Operettszínházban

Kiss B. Atilla megtartotta az első társulati ülést az Operettszínházban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Továbbra is a magyar operett hagyományát szeretné népszerűsíteni a Budapesti Operettszínház, hangsúlyozta Kiss B. Atilla, az intézmény február 1-jén hivatalba lépett főigazgatója az első társulati ülésen, amelyen bemutatták a színház vezetésének új tagjait is.

Kiss B. Atilla hangsúlyozta: főigazgatóként az a célja, hogy az operettszínházat az olyan, stratégiai fontosságú nemzeti kulturális intézmények rangjára emelje, mint a Müpa, a Nemzeti Színház vagy a Magyar Állami Operaház. Mindezt szakmai műhelyekkel, hatékony próbafolyamatokkal, átgondolt repertoár-választással, külföldi és magyar szakemberek bevonásával, elismert és sikeres rendezők meghívásával kívánja megvalósítani.

„Azt szeretném, hogy tudatosan és következetesen dolgozzunk azon, hogy nem egymást legyőzve, hanem egymást magunk fölé emelve legyünk sikeresek”

– emelte ki, és hozzátette: a társulat művészeinek lehetősége lesz arra, hogy más intézményekben vendégszerepeljenek, de főigazgatóként arra törekszik, hogy a társulat minden tagja „itt érezze magát legjobban otthon”.

Mint mondta, az előző menedzsment által megtervezett programnak megfelelően a társulat rövidesen vendégszereplésre utazik Dubajba. Terveik szerint április végén mutatják be Richard Rodgers és Oscar Hammerstein musicaljét, a Liliom–Carouselt, amely Molnár Ferenc klasszikusa alapján készült, de Szerb Antal A Pendragon legenda című regényéből született produkcióval is bővül az idei repertoár. Az izraeli magyar kulturális évad keretében három alkalommal lép fel a társulat: Tel-Avivban és Jeruzsálemben a nyitógálán szerepelnek. Szeptemberben a felújított Menyasszonytáncot mutatják be. Júliusban a Margitszigeti Szabadtéri Színpaddal együttműködésben lépnek fel a felújított Csárdáskirálynővel Vidnyánszky Attila rendezésében, ősztől a produkció a színház műsorát gazdagítja.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a Budavári Palotakoncertekhez is az Operettszínház adja a művészeket és a műsort, továbbá, a főigazgató tervei szerint augusztus végén három előadással vendégszerepelnek Baján is. A közmédiával együttműködve a következő szilveszteri műsort az Operettszínházban rögzítik és a tervek szerint további előadásokról is felvételt készít majd a közmédia.

Ide kapcsolódik:
Kiss B. Atilla: „Új műfajoknak is helyet kívánok adni az Operettszínházban”

A február 1-jei társulati ülésen bemutatták az operettszínház új vezetőit: Kriza Zsigmond ügyvezető igazgatót, Apáti Bence balettigazgatót, Pfeiffer Gyula főzeneigazgatót és Maróti Szilvia gazdasági igazgatót.

(Via MTI)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X