Papageno Radio
Intermezzo Leonardo előtt tiszteleg a brit Királyi Posta

Leonardo előtt tiszteleg a brit Királyi Posta

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A legnagyobb reneszánsz mester halálának 500. évfordulója alkalmából egy, a rajzaiból összeállított sorozat jelent meg, amely az Angliában megtekinthető da Vinci-tárlatokhoz is kapcsolódik.

Csontvázról, koponyáról vagy éppen heverő macskáról készült tanulmányok. A váll és a boka anatómiája, netán egy lovas szobor vázlata. Leonardo da Vinci a művészet történetének legkitűnőbb rajzosai közé tartozik.

Erről mindazok meggyőződhetnek, akik az elkövetkező hónapokban levelet adnak fel valamelyik nagy-britanniai postafiókban, hiszen a Királyi Posta egy tizenkét darabból álló sorozattal emlékezik meg a félezer éve elhunyt géniuszról.

Ide kapcsolódik:
Száz éve született a Bauhaus, félezer éve halt meg Leonardo – képzőművészeti jubileumok 2019-ben

Amint arról korábban mi is beszámoltunk, az évfordulón világszerte számos Leonardo-tárlat nyílik. Ezek közül is a Nagy-Britannia 12 galériájában február 1-jétől május 6-ig látogatható, kifejezetten da Vinci rajzaira fókuszáló sorozat tűnik az egyik legambiciózusabb vállalkozásnak. A bélyegek a kiállítóhelyeken látható művek közül válogatnak.

Ide kapcsolódik:
Leonardo és Rembrandt éve – 10 kihagyhatatlan kiállítás 2019-ben

A tárlatokon (és a bélyegeken) megtekinthető rajzok a Királyi Gyűjteményhez tartoznak és eredetileg a windsori kastélyban őrzik őket. Most azonban – ha csak bélyeg formájában is –, mindenki kaphat a postaládájába egy Leonardo-művet.

(Via artnet.com)

Promóció

Stream és színház

X
X