Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Mario Vargas Llosa lesz a prágai könyvvásár díszvendége

Mario Vargas Llosa lesz a prágai könyvvásár díszvendége

A 82 esztendős Mario Vargas Llosa perui író lesz a díszvendége az idei prágai nemzetközi könyvvásárnak – jelentette be Michaela Dostálová, a könyvvásár szervezőbizottságának szóvivője. 

- hirdetés -

A Könyv világa (Svet knihy) elnevezésű nemzetközi könyvvásárt és irodalmi fesztivált május 9. és 12. között tartják Prágában. A népszerű rendezvény középpontjában idén a latin-amerikai irodalom lesz.

Mario Vargas Llosán kívül Prágába látogat még Bernardo Carvalho, Rodrigo Fresán, Álvaro Enrique, David Unger, Mariana Enríquez és néhány további latin-amerikai író, akik különböző fórumokon mutatják be műveiket és a latin-amerikai irodalmat.

- hirdetés -

Mario Vargas Llosa perui író, újságíró és politikus a kortárs világirodalom nagyjai közé tartozik. Az 1970-es évek második felében a nemzetközi PEN-klub elnöke volt. Munkásságáért 2010-ben Nobel-díjjal tüntették ki a hatalmi berendezkedések feltérképezéséért és az egyén ellenállását, lázadását, alulmaradását bemutató erőteljes ábrázolásmódért.

A Spanyolországban élő világhírű író, a hatvanas évek nagy latin-amerikai írónemzedékének képviselője, akinek több mint harminc kötete jelent meg, 2003-ban járt Magyarországon a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendégeként.

A magyar könyvkiadók is rendszeres résztvevői a prágai könyvvásárnak. Magyarország 2014-ben volt díszvendége a rangos rendezvénynek.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!