Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Marno János kapta a Tiszatáj-díjat

Marno János kapta a Tiszatáj-díjat

A lap fenntartásáért felelős kuratóriummal egyetértésben a szegedi folyóirat szerkesztősége Marno János költő, írónak adományozta a Tiszatáj-díjat.

- hirdetés -

A Tiszatáj szerkesztősége 1992 óta, néhány alkalmat kihagyva, évente választ díjazottat a folyóirathoz kapcsolódó szerzők köréből. Az utóbbi évek kitüntetettjei Kiss Anna, Háy János, valamint Petőcz András voltak. A 2018-as díjat otthonában adták át a József Attila-díjas Marno Jánosnak.

A Tiszatáj oldalain a nyilvános pályakezdése, vagyis 1988 óta jelen lévő Marno János a kortárs magyar költészet egyik legfontosabb alkotója. Olyan költői műhely létrehozója és fenntartója, amely „a változó irodalmi divatoktól érintetlenül mélyül el a vers valódi figyelmét megérdemlő problémákban” – fogalmaztak az elismerés odaítélői.

- hirdetés -

Marno János az elmúlt évtizedekben változatos műfajú (költészeti, drámai, értekező prózai) megjelenésekkel gazdagította a Tiszatájat. A szerző legutóbbi könyvei több fontos darabját – így a Szereposzlás című 2018-as kötet címadó versét – is a Tiszatáj folyóirat közölte.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X