Papageno Radio
Intermezzo Megújulva nyitja meg kapuit a Metropolitan Museum hangszergyűjteménye

Megújulva nyitja meg kapuit a Metropolitan Museum hangszergyűjteménye

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A New York-i Metropolitan Museum André Mertens Hangszergyűjteményét helyreállító és újraértelmező, közel három éves projektje harmadik és egyben utolsó fázisához érkezett. Az új galéria február 15-én nyitja meg újra kapuit a nyilvánosság előtt.

A gyűjtemény több, mint 250 különböző típusú dobot, húros, fúvós és billentyűs hangszert tartalmaz, több közülük az időszámításunk előtti évszázadokból való. Emellett a galéria kiegészül a múzeum más részlegeiből származó munkákkal, páldául hét festménnyel, egy egyesült-királyságbeli jádekő harangjátékkal és egy indonéz árnybábbal.

Az új galériában most már egy hangulatos kis koncertterületet is kialakítottak, amelyet egy apró színpaddal, valamint a legkorszerűbb hangberendezéssel láttak el, ami lehetővé teszi az előadások legmagasabb minőségben való közvetítését a múzeum fő előadótermében is.

A Metropolitan Museum of Art 1884 óta mutat be hangszereket. Az átalakításnak és újrarendezésnek a következményeként nem csupán közszemlére teszik az instrumentumokat, hanem audioguide-okon és a kiállítótérben elhelyezett állomásokon a látogatók meg is hallgathatják azokat.

(Via Tretyakov Gallery Magazine)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X