Papageno Radio
Intermezzo Melyik az önhöz legközelebb eső Bauhaus-épület?

Melyik az önhöz legközelebb eső Bauhaus-épület?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Évek óta a Budapest100 a tavasz egyik legizgalmasabb programja a fővárosban. Az idei évforduló előtt tisztelegve 2019-ben a Bauhaus nyomába ered a rendezvény, hogy bemutassa város- és gondolkodásformáló hatását.

Mint arról már többször írtunk, 1919-ben, vagyis éppen száz éve nyitotta meg kapuját a 20. század legnagyobb hatású művészeti iskolája, a németországi Bauhaus. Az évforduló apropóján a Budapest100 csapata a főváros korai modern építészetének feltárására vállalkozik.

Ide kapcsolódik:
Száz éve született a Bauhaus, félezer éve halt meg Leonardo – képzőművészeti jubileumok 2019-ben

Az évek óta megrendezett városi bolyongás alkalmával az aktuálisan 100 éve elkészült épületekbe kukkanthatunk be, a Budapest100 önkénteseinek segítségével pedig megismerhetjük a történetüket is.

Budapest progresszív építészei lakóházak és középületek százaival próbáltak megfelelni a Bauhaus tiszta felületekkel és áramvonalas részletekkel leírható eszményének. Az épületek helyét egy folyamatosan bővülő, jelenleg már több mint 250 pontot mutató térképen jelölték meg, vagyis könnyen utánajárhatunk, melyek a hozzánk legközelebb eső, a két világháború között elkészült építészeti emlékek.

Ide kapcsolódik:
Bauhaus busz mutatja be a százéves eszme örökségét

A térképes nézet mellett listaként is böngészhetünk a címek között, a felsorolt épületek egy része pedig természetesen látogatható is lesz majd a május 4-5-i hétvégén.

(Via budapest100.hu)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X