Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Mendelssohn zenéje és kortárs irodalom várja a Budapesti Történeti Múzeum látogatóit

Mendelssohn zenéje és kortárs irodalom várja a Budapesti Történeti Múzeum látogatóit

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Walpurgis-éj az Árnyékkertben címmel tárlatvezetéssel és koncerttel várja az érdeklődőket a Budapesti Történeti Múzeum február 24-én. Az esti kamarakoncertre a Vármúzeum Gótikus termében kerül sor, ahol Felix Mendelssohn-Bartholdy Esz-dúr oktett, Op.20 című műve csendül fel, valamint Huzella Júlia színésznő olvas fel részleteket Rubin Eszter április végén, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra megjelenő Árnyékkert című regényéből.

Mendelssohn Oktettje a zeneirodalom egyik ikonikus remekműve. A Con Spirito Oktett most ezt a zenei csemegét különleges helyszínen, a budai vár történelmi falai között adja elő irodalommal fűszerezve.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Ismeretlen Mendelssohn-levelek kerültek Lipcsébe

Rubin Eszter harmadik könyve, az Árnyékkert fordulatos, nagyívű regény, melynek sodró cselekménye mögött felsejlik egy képzelet és a realitás határán lebegő rejtélyes történet. Mondhatjuk, hogy egy modern Walpurgis-éji álom, ahol a szereplők, férfiak és nők, szélsőséges érzelmek martalékává válnak, ösztönök és érdekek vezérelte sötét titkokat rejtegetnek, szerelembe esnek, megcsalnak és megcsalatnak.Mendelssohn 16 évesen komponálta a művet a Goethe Faustjának Walpurgis-éji jelenete záróversszakának inspirációjára. A boszorkányszombatokban már nem hiszünk, de vajon ugyanezek a démoni erők nem működnek a mi világunkban is?

Az Árnyékkert mitológiai szimbólumokban gazdag, átütő erejű szövegével a kortárs próza magával ragadó darabja,

Rubin Eszter első kötetének egyik ágából sarjadzik, és válik önálló, mágikus hajtásokat növesztő, szerteágazó családregénnyé.

A programokon való részvétel múzeumi belépőjeggyel lehetséges, amely a tárlatvezetésre és a koncertre egyaránt érvényes. A jegyek megvásárolhatók a BTM Vármúzeum jegypénztárában.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X