Papageno Radio
Intermezzo Országjárásra indul a „dobozokba zárt” Munkácsy-tárlat

Országjárásra indul a „dobozokba zárt” Munkácsy-tárlat

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Egy géniusz története – Munkácsy Mihály életútja címmel a festőművész születésének 175. évfordulójára három projektorba csomagolta kiállítását a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum. A vetített tárlat hamarosan országos vándorútra indul.

Az ország legnagyobb Munkácsy-közgyűjteményének anyagából válogató, három projektorral kivetíthető összeállítást zene, narráció és szöveges időszalag is kíséri.

Az Egy géniusz története – Munkácsy Mihály életútja című digitális válogatás nem csak afféle virtuális monográfia, hisz az életrajzi tudnivalók mellett más jellegű ismereteket is közvetít. Munkácsy korának felfedezéseire, fontosabb eseményeire is ráirányítja a figyelmet.

Ez által kirajzolják a festő helyét a világtörténelemben.

A koncepció és a történet megalkotása Gyarmati Gabriella muzeológus érdeme, a látványos kivitelezés Varga Ottóé, a Budapesti Gazdasági Egyetem kreatív munkatársáé.

Ide kapcsolódik:
3 milliárd forintért vette meg a kormány Munkácsy Golgotáját

A „dobozokba” zárt kiállítás megismertetésén sokat könnyít, hogy vetítése nem helyhez kötött. A Munkácsy Mihály Múzeum ezt a jellemzőjét a közeljövőben ki is használja, és más helyszíneken is be fogja mutatni: könyvtárakban, művelődési központokban, fesztiválokon, előadótermekben, iskolákban, mindenütt, ahol erre igény mutatkozik.

(Via magyarmuzeumok.hu)

Promóció

X
X