Papageno Radio
Intermezzo Patti Smith Frida Kahloék házában vendégeskedett – Galéria

Patti Smith Frida Kahloék házában vendégeskedett – Galéria

A New York-i énekes-dalszerző 2012-ben lépett fel Frida Kahlo és Diego Rivera egykori otthonában, a Mexikóváros külső részén található Kék házban. És ha már ott járt, egy fekete-fehér Polaroid-sorozatot is készített a házaspár házának enteriőrjéről.

Egy pár mankó, egy fűző, valamint egy fehér takaróval fedett rozoga faágy. Néhány pillanatkép a jelenleg múzeumként működő Casa Azulból, vagyis a Kék házból, Diego Rivera és Frida Kahlo egykori közös otthonából.

Ide kapcsolódik:
Egy magyar fotós emlékezetes Frida-portréi - Galéria

Patti Smith, a New York-i dalszerző-költőnő még tizenévesként ismerte meg Frida és Rivera viharos viszonyát – meséli a New Yorker újságírójának –, hiszen 16. születésnapjára egy róluk és a művészetükről szóló albummal ajándékozta meg őt az édesanyja.

Már ekkor megragadta őt az állhatatosság, amely évtizedeken át meghatározta ennek a két embernek a viszonyát.

A Kék házban tett látogatása – tudjuk meg Smith 2015-ben megjelent memoárkötetéből – nem sikerült éppen a legcsodálatosabbra. Fáradtan és betegen érkezett Mexikóvárosba, és a kissé elmosódott, talán túlságosan merev beállításai is mintha a kimerültségéről tanúskodnának. Ennek ellenére képei intim és érzékeny hangnemben mesélnek a Casa Azulban töltött órákról.

(Via The New Yorker)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!