Papageno Radio
Intermezzo Testmagassága miatt bocsátották el a fiatal tatár tenort

Testmagassága miatt bocsátották el a fiatal tatár tenort

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Tatár Állami Opera és Balett Színház megállapodást írt alá a Hacsatur Badaljant képviselőt Premier Art Ügynökséggel, amelyben rögzítették az énekes közreműködését a Nemzetközi Saljapin Operafesztivál négy programjában is. Egy nappal az első előadás előtt azonban komoly problmák adódtak az énekesre szabott jelmezekkel.

A kosztümök előkészítéséhez a casting menedzser január 20-án küldte el Hacsatur Badaljan ruhaméreteit a színháznak. Az első próbán azonban kiderült, hogy a kosztümök egyáltalán nem felelnek meg, sőt, szignifikánsan nagyobbak voltak a kelleténél.

A szerződés értelmében Badaljan egy nappal az előadás előtt, február 3-án érkezett meg, és habár a jelmezek láthatóan nagyok voltak rá, a tenor közreműködésével magas művészi szinten zajlott le a február 4-i Pillangókisasszony bemutatója, amit a sajtó és a színház vezetősége is lelkesen üdvözölt.

Február 8-án a casting menedzser egy telefonhívást kapott a színház igazgatóságától, amelyben az jelezték ügynökség felé, hogy szeretnék felbontani Hacsatur Badaljan szerződését alacsony növése miatt, ezzel együtt pedig minden betervezett előadást is lemondanának.

A tenor többek között Olaszország és Franciaország neves színpadain is megjelent már, 170 cm-es testmagasságával pedig egyáltalán nem számít alacsonyabbnak, mint a legtöbb pályatársa…

Ide kapcsolódik:
Zavaros Eszter: „Nem elég az énektudás, gyönyörűnek kell lenni”

(Via Slipped Disc)

Promóció

X
X