Papageno Radio
Intermezzo Új helyszínen játszik Pintér Béla és Társulata

Új helyszínen játszik Pintér Béla és Társulata

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Februártól az UP Újpesti Rendezvénytérben is láthatók a Pintér Béla és Társulata előadásai.

Az idén húsz éves Pintér Béla és Társulata legújabb, Jubileumi Beszélgetések című előadását januárban a Fészek Művészklubban mutatta be, februártól pedig a nagy közönségigényt kielégítendő ismét új budapesti helyszínen jelenik meg. Az újonnan épült UP Újpesti Rendezvénytérben olyan nagysikerű előadások kerülnek színpadra, mint A 42. hét és a Parasztopera. A rendezvénytér a Szent István téren található, könnyen megközelíthető metróval (metrópótló autóbusszal).

Február 12-én és 13-án A 42. hét című előadást láthatják a nézők, március 4-én és 5-én pedig a  Parasztopera 333. és 334. előadását.

A Parasztopera Pintér Béla egyik legkiemelkedőbb alkotása, melynek drámai erejét a virtuóz időkezelés, a titkok utáni nyomozás feszültsége és a pontos, archetipikus karakterábrázolás adja. Zenei szövetének alapja a barokk és a magyar vonós népzene ötvözete. A barokk operák csembalóval kísért recitativóira emlékeztető „párbeszédek” közötti áriák többnyire eredeti dallammal és szöveggel elhangzó magyar népdalok.

A 17 éve töretlen sikerrel futó Parasztoperáról a társulat honlapján olvasható néhány gondolat, kritikarészlet a 2002-es bemutatótól egészen mostanáig.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X