Papageno Radio
Intermezzo Andrej Korobejnyikovot látja vendégül a Concerto Budapest

Andrej Korobejnyikovot látja vendégül a Concerto Budapest

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Concerto Budapest közönsége régóta tudja, hogy a Keller András vezette szimfonikus zenekar „mesterségének címere” – legalábbis az egyik – a jobbnál jobb szólisták meghívása. Hosszan sorolhatnánk a kiemelkedő színvonalú magyar és külföldi muzsikusokat, akik az együttes hangversenyein pódiumra lépnek. Március 27-én Andrej Korobejnyikov az együttes vendége a Müpában.

A cikk eredetileg a Müpa Magazinban jelent meg.

Az 1986-ban született orosz zongoraművész ötévesen kezdett hangszerén játszani, hétévesen azonban már nemzetközi versenyt nyert. Tizenkilenc évesen befejezte tanulmányait a moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban, később pedig a londoni Royal College of Music falai között vett részt posztgraduális képzésben.

Húszéves korára már több mint húsz díjat szerzett a legkülönfélébb nemzeti és nemzetközi versenyeken Oroszországban, az Amerikai Egyesült Államokban, Olaszországban, Nagy-Britanniában, Portugáliában és Hollandiában.

Vajon emellett mikor juthatott ideje arra, hogy jogi diplomát is szerezzen?…

A Concerto Budapest működésének egy másik védjegye a 20. és 21. századi művek népszerűsítése. Ezt a programot az 1970-ben elhunyt német komponista, Bernd Alois Zimmermann Übü király vacsorája című balettje nyitja, s egy másik balett, Stravinsky Tavaszi áldozata zárja, a két mű között pedig előbb Rachmaninov Rapszódia egy Paganini-témára, majd Lutosławski Változatok egy Paganini-témára című zenekari kíséretes zongoraművét hallhatjuk.

Kell-e ennél koherensebben megszerkesztett hangversenyműsor?

Promóció

X
X