Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Bachot ünneplik a romkocsmákban is

Bachot ünneplik a romkocsmákban is

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Hogy kerül Bach egy romkocsmába? Hát így!

- hirdetés -

Az egész Dale Hendersonnal, egy New York-i csellistával kezdődött 2010-ben, aki azzal népszerűsítette a klasszikus zenét, hogy a metróaluljáróban játszott. Minden év márciusában, Johann Sebastian Bach születésnapja környékén világszerte kiváló muzsikusok ünneplik a mestert ingyenes koncerteket adva nyilvános helyeken.

Idén már ötödik alkalommal tartják meg március 16-25. közt a Bach Mindenkinek Fesztivált, amelynek valamennyi eseménye ingyenes.

A teljes programot keresd itt!

Március 23-án szombaton 18.00 és 20.00 közt lelkes zenészek bukkannak fel a Szimpla Kert termeiben és Bachot játszanak fuvolán, cselló, zongorán és szaxofonon, de lesz rézfúvós kamarazene is. Az estét a Hoppál Mihály Band koncertje zárja 20.00-21.00-ig, akik zene- és szellemtörténeti utazásra hívják a muzsika szerelmeseit, és megkísérlik bemutatni, hogy milyen hatással volt a barokk zene fejedelme. J. S. Bach a különböző stílusok további fejlődésére. Eredeti művek mellett felcsendülnek átdolgozások, Bach dallamai swing-es környezetben, és hallhatóak lesznek a mester képzelt találkozásai magyar költőkkel.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X