Papageno Radio
- hirdetés -
Tánc Budapesten mutatják be először a világ leghíresebb balett-táncosáról készült filmet

Budapesten mutatják be először a világ leghíresebb balett-táncosáról készült filmet

Hamarosan a világ számos országában vetíteni kezdik a White Crow című filmet, amely a világ leghíresebb balett-táncosáról, Rudolf Nurejevről szól. A filmet előbb mutatják be Budapesten, mint New Yorkban! Ennek egyik oka, hogy akkora az érdeklődés a hamarosan kezdődő, budapesti Nurejev Nemzetközi Balettverseny iránt, hogy a film forgalmazói nem akarták kihagyni ezt a lehetőséget. Ráadásul a film főszereplője is éppen most érkezik Magyarországra. Oleg Ivenko az április 5-i verseny díjkiosztó gálaestjének egyik sztárja lesz. 

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Ralph Fiennes rendezett filmet a legendás Rudolf Nurejevről - Előzetes

- hirdetés -

Az ukrán származású balett-táncos mellett, itt lesz a táncvilág egyik élő legendája, Vlagyimir Malakov is, aki annak a nemzetközi zsűrinek az elnöke, amely a világ 15 országából Budapestre érkező táncosok tudását is megítéli majd. A szintén Ukrajnában született művész dolgozott már együtt a New York City Metropolitan Operaházával, de sokáig szerepelt Bécsben, Berlinben, valamint a híres Tokyo Balettben, ahol jelenleg ő a balettigazgató. A mester eddigi hatalmas pályafutása alatt még Budapesten sosem állt színpadon! Ezért is különlegesség, hogy a verseny után, az április 5-én zajló gálán ő is fellép.

A Nurejev Nemzetközi Balettverseny nézői között számos operaház szakembere ül, akik itt keresik azokat a fiatal tehetségeket, akik aztán majd a világ legjobb tánckaraival dolgozhatnak.

Sok tehetség az ilyen jellegű versenyeken kapja meg azt a lehetőséget, hogy az angol, a német, vagy akár a japán és amerikai társulatok is felfigyeljenek rá.

Ilyen versenyből egyébként viszonylag kevés van a világban, ezek közül is kiemelkedik a budapesti megmérettetés. „A magyar esemény biztosan rajta van a balettversenyek TOP 10-es listáján” – nyilatkozta Bokor Roland, az esemény igazgatója.

Ide kapcsolódik:
Orosz Adél, az abszolút primabalerina

A tíz legtehetségesebb fiatal táncost bárki láthatja a Vígszínházban megrendezendő gálaesten, amelyen a már említett világsztárok mellett itt lesz a londoni Royal Ballet szólistája, Sarah Lamb is, akinek szinte minden előadása telt ház előtt zajlik. A gálán láthatjuk Maria Jakovlevát is, akinek fellépéseiért legközelebb Bécsbe kell mennie annak, aki nem láthatja őt a Nurejev Balettverseny záróeseményén, Budapesten.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.