Papageno Radio
Intermezzo Egy hét, amikor mindenhol Bach zenéje szól

Egy hét, amikor mindenhol Bach zenéje szól

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Március 16-25. között ötödik alkalommal rendezik meg Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából a Bach Mindenkinek Fesztivált. Koncerteket szerveznek hangversenytermekben, templomokban, iskolákban, kórházakban, aluljárókban és tereken.

A 2018. márciusi Bach Mindenkinek Fesztivál rendkívüli elismertségének energiájával és lendületével folynak a 2019-es programok előkészületei. A szervezők már nem csak Budapesten és szerte az országban, hanem a határokon túl is nagyszámú településen invitálják a mintegy 500 változatos programra a közönséget.

A részletes programokat megtaláljátok a Papageno legújabb különszámában:

A zeneművészet magasan jegyzett szólistái, zenekarai és kórusai koncerttermekben, templomokban és szabadtéri helyszíneken egyaránt fellépnek, hasonlóképpen szerepet vállalnak templomi kórusok, zeneoktatási intézmények hallgatói is.

A mindig ingyenes, de bizonyos esetekben regisztrációhoz (a regisztrációról bővebben itt) kötött programokon résztvevő közönségnek lehetősége van, hogy támogassa egy lélegeztetőgép megvásárlását a Bethesda Gyermekkórház Alapítványán keresztül.

A fesztivál fellépői a Magyar Kórházszövetséggel kötött megállapodásnak megfelelően számos egészségügyi intézménye is ellátogatnak majd, de börtönökbe  is adnak koncertet, illetve gyermek és családi programokat is találunk a kínálatban.

Ide kapcsolódik:
A Bach-rajongó Chopin

Március 18-án a budapesti Rendőrségi Igazgatási Központban a Magyar Állami Operaház együttese ad koncertet Oberfrank Péter vezényletével, Szirtes Edina Mókus hegedűművész és Kovács Zalán László tubaművész közreműködésével. A Gödöllői Királyi Kastélyban pedig március 23-án a Magyar Honvédség Tata Helyőrségi Zenekara lép fel Balázs Attila őrnagy és Medveczky Ádám vezényletével, közreműködik Bábel Klára hárfaművész, Harcsa Veronika énekművész és Demeniv Mihály harmonikaművész.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X