Papageno Radio
Intermezzo Farkas Gábor kapta a rangos Aoyama Music Award kitüntetést

Farkas Gábor kapta a rangos Aoyama Music Award kitüntetést

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Liszt-díjas zongoraművész elsősorban nagy sikerű japán hangversenye alapján nyerte el a díjat.

A kiotói Barocksaal 1987-től kezdve minden évben kiosztja az Aoyama Music Award-ot, annak az előadónak, akit az előző naptári évben a legsikeresebbnek és szakmailag a legjobbnak találnak. A magyar művész Liszt remekműveit tartalmazó hangversenyének köszönhetően érdemelte ki az elismerést.

A díjat egy gálakoncert keretében, március 2-án adták át, ugyancsak a Barocksaalban, Kiotóban, ahova a következő évadra  is meghívást kapott a művész egy szólóestre. Fellép továbbá a Kanazawi Fesztiválon, szólóestjei lesznek Nagoyában, Tokióban és más nagyobb japán városban.

A következő hónapban Farkas Gábor az osakai Symphony Hallban lép fel az Osaka Century Orchestra-val, ahol Liszt Magyar fantáziáját adja elő, Kovács János vezényletével. A kanazawai Spring Green Music Festival keretében pedig Chopin f-moll zongoraversenyét játssza, Michael Balke vezényletével és az Orchestra Ensemble Kanazawa-val.

Itthon legközelebb a Zeneakadémián láthatjuk Farkas Gábort, március 21-én. Szabadi Vilmos hegedűművésszel Mozart összes hegedűre és zongorára írt műveit adják elő, majd június 5-én a Pesti Vigadóban, ahol bemutatja legújabb Hungaroton lemezét, Chopin remekműveit.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X