Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Fűzfavesszőből készített életnagyságú szobrokat egy brit iparművész

Fűzfavesszőből készített életnagyságú szobrokat egy brit iparművész

A vesszőfonás ősi mestersége az egyik legszélesebb körben elterjedt módja a legkülönbözőbb használati tárgyak elkészítésének. Ez a hagyományos technika, a rugalmas, természetes anyagokkal való munka inspirálta Annát, a brit szobrásznőt arra, hogy az időtlen vesszőfonást modern, kortárs művészeti formába ágyazva hozzon létre szobrokat. 

- hirdetés -

Az alkotó eleinte kosarakat, apró ajándéktárgyakat készített fűzfavesszőből, de tradícionális módon elkészített szobrászati alkotásai egészen más szintre emelték a vesszőfonás technikáját.

A természetes anyaggal való munka új világot tárt fel előttem, így vágtam bele a kosárfonás különböző technikáinak a megtanulásába. Élvezem, hogy az ősi művészet fogásait használom – mondta az alkotó.

- hirdetés -

Az Anna & the Willow névre keresztelt projekt természet-ihlette, fűzfavesszőből készített szobrai úgy olvadnak bele erdei kiállítóterükbe, mintha ebben a formában, természetes módon lennének a környezet szerves részei.

A kültéri alkotások alapja előre megtervezett fémvázakből áll, melyeket Anna fűzfavesszővel csavar be. Az egyik 9 láb magas szobor a „Skipton kastély erdeinek vadásznője” címet viseli, és egy nyilazó nőt ábrázol, amely lehetne akár a vadászat ősi római istennője, Diana is. Az alkotás valóban úgy fest, mintha az erdei ösvényből nőtt volna ki.

Anna and the Willow: The Huntress of Skipton Castle Woods – forrás: facebook.com/pg/annaandthewillow

(Via My Modern MET, Sokszínű vidék)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.