Papageno Radio
Intermezzo Schiff András és Baráti Kristóf idén is a Verbier Fesztivál kiemelt fellépői...

Schiff András és Baráti Kristóf idén is a Verbier Fesztivál kiemelt fellépői közt szerepel

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Bejelentették az idei, 26. Verbier Fesztivál fellépőit. A július 28-tól augusztus 3-ig tartó 17 napos programsorozat mesterkurzusokat, különféle előadásokat, beszélgetéseket és a legkiemelkedőbb zeneművészek koncertjeit foglalja magában.

A fesztivál küldetése, hogy lehetőséget teremtsen a világ minden tájáról érkező neves művészek és a feltörekvő, fiatal tehetségek találkozására, miközben a közönség a koncertek és az ingyenes programok révén szemtanúja lehet az alkotók párbeszédének.

A Verbier Fesztivál Zenekarának vezetését 2017-ben vette át Valerij Gergijev, aki nem csupán legendás karmester, de nála többet talán senki sem tett azért, hogy a 19. és 20. század orosz szerzőinek lenyűgöző alkotásai az európai koncertrepertoár részévé váljanak.

Gergijev vezényletével a Jolántát hozza el április 20-án az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermébe a Mariinszkij Zenekar.

Ide kapcsolódik:
Mariinszkij Zenekar egy késői Csajkovszkij-művel érkezik a Müpába

Természetesen most is ő vezényli majd a Verbier zenekarát, amely olyan világhírű szólistákat köszönthet vendégeként, mint Renaud Capuçon, Sheku Kanneh-Mason, Leonidas Kavakos, Danyiil Trifonov vagy Schiff András.

Ide kapcsolódik:
Schiff András kapta a salzburgi Mozarteum Arany Medálját

A svájci Alpok festői környezetében rendezett fesztivál repertoárja a barokktól a kortársig terjed, és részeként egy világpremierre is sor kerül: itt mutatják be először Thomas Adès a Verbier megbízásából írt Három altató brácsára és zongorára című művét. Thomas Adès napjaink egyik legnépszerűbb kortárs operaszerzője, a szélsőségek virtuóza, aki tiszteli az opera több száz éves hagyományát, ugyanakkor bámulatos leleménnyel teszi azt élővé.

Összesen 150 mesterkurzust tartanak az idei Verbieren a legnevesebb zenészek közreműködésével: többek között Jian Wang és Pamela Frank is a meghívottak között szerepel, valamint Baráti Kristóf hegedűművész, aki első alkalommal játszik majd együtt a Verbier Zenekarával. Az idei programsorozat az ő fellépésével veszi kezdetét.

(Via Slipped Disc)

Promóció

Stream és színház

X
X